Skip to main content

Φυσικό αέριο: Η Γερμανία πάει για δελτίο, η Γαλλία καλεί σε εξοικονόμηση

Πανευρωπαϊκός συναγερμός για τα αποθέματα αερίου με ζητούμενο τη δραστική μείωση της κατανάλωσης – Η Ισπανία παίρνει γενναία μέτρα για την ενεργειακή ακρίβεια

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ολόκληρη η Ευρώπη για την επάρκεια φυσικού αερίου ειδικά από το φθινόπωρο και μετά οπότε οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες.

Η Γερμανία έκανε ένα βήμα πιο κοντά στην επιβολή δελτίου στο φυσικό αέριο μετά τη σημαντική μείωση των ροών από τη Ρωσία. Ετσι, το Βερολίνο έβαλε εμπρός το δεύτερο, από τα τρία συνολικά, στάδιο εθνικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης για φυσικό αέριο, κηρύσσοντας τη χώρα σε κατάσταση «συναγερμού».

Παράλληλα, στη Γαλλία οι επικεφαλής των γαλλικών ενεργειακών κολοσσών Engie, EDF και TotalEnergies χτυπούν τον κώδωνα του κινδύνου για να μειώσει άμεσα όλη η χώρα την κατανάλωση φυσικού αερίου ώστε να αυξηθούν τα αποθέματα ενόψει χειμώνα.

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις πρέπει να μειώσουν άμεσα την κατανάλωση ενέργειας προκειμένου να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι τον φετινό χειμώνα για να αντιμετωπίσουν μια διαφαινόμενη ενεργειακή κρίση, προειδοποιούν οι επικεφαλής των εταιρειών αυτών μέσω της κυριακάτικης εφημερίδας «Journal du Dimanche».

«Πρέπει να εργαστούμε συλλογικά για να μειώσουμε την κατανάλωσή μας προκειμένου να ανακτήσουμε περιθώριο ελιγμών», αναφέρουν οι γαλλικές εταιρείες σε ανοικτή επιστολή τους, επικαλούμενες την απότομη μείωση των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη Ρωσία και την περιορισμένη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη εξαιτίας προβλημάτων συντήρησης.

Την ίδια στιγμή, η Ισπανία παίρνει μέτρα ύψους 9 δισ. ευρώ για την παροχή βοήθειας σε νοικοκυριά λόγω των πολύ υψηλών τιμών. Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων μείωση ΦΠΑ σε 5% από 10% για την ενέργεια, η χορήγηση ποσού 200 ευρώ σε πιο ευάλωτους εργαζόμενους, επέκταση μέχρι Δεκέμβριο έκπτωσης 20 λεπτών το λίτρο σε καύσιμα και μείωση κόστους δημόσιων συγκοινωνιών.

Κλείνει τις στρόφιγγες

Η Ρωσία εδώ και εννέα μέρες έχει μειώσει την παροχή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα, κατά 60%.

«Βρισκόμαστε σε κρίση φυσικού αερίου», δήλωσε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, υπουργός Οικονομίας της χώρας και ηγέτης των Πρασίνων. «Από εδώ και στο εξής, το φυσικό αέριο είναι σπάνιο».

Ο ίδιος προειδοποίησε επίσης ότι αν και οι τιμές ήταν ήδη υψηλές, οι Γερμανοί θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για περαιτέρω αυξήσεις. «Αυτό θα έχει αντίκτυπο στη βιομηχανική παραγωγή και θα βαρύνει πολύ τους καταναλωτές», ανέφερε ευθέως ο Χάμπεκ κάνοντας λόγο για «εξωτερικό σοκ». Το φυσικό αέριο, πρόσθεσε, χρησιμοποιείται «ως όπλο εναντίον της Γερμανίας».

Παράγοντες της αγοράς ανέφεραν σε διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι η Ρωσία με το να κλείνει τις κάνουλες δεν επιτρέπει σε χώρες να αποθηκεύουν περισσότερο φυσικό αέριο ώστε να έχουν μεγαλύτερη επάρκεια τον χειμώνα.

Ο Χάμπεκ κάλεσε κι αυτός τους Γερμανούς να μειώσουν την κατανάλωση φυσικού αερίου. «Θα πρέπει όλοι να κάνουμε μια προσπάθεια – αλλά μπορούμε να το καταφέρουμε, με αλληλεγγύη», είπε.

Η κυβέρνηση ήδη λαμβάνει μέτρα έκτακτης ανάγκης, όπως η ενίσχυση της λειτουργίας σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα ή η επαναλειτουργία κάποιων από αυτούς.

Η αύξηση του κόστους στα πάντα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, από την ηλεκτρική ενέργεια μέχρι το μαγειρικό λάδι και την μπίρα έχει φέρει μεγάλη ανησυχία στις κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη που φοβούνται για μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Στην Ισπανία το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα κατάφερε να κατατροπώσει τους κυβερνώντες στις περιφερειακές εκλογές στην Ανδαλουσία πριν από μια εβδομάδα.

Η ήττα στο ιστορικό προπύργιο των Σοσιαλιστών υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τρέχουσα κυβέρνηση για να διατηρήσει την εξουσία στις γενικές εκλογές που αναμένονται στα τέλη του 2023. Ανάλογοι είναι οι φόβοι και για άλλες κυβερνήσεις είτε πλησιάζουν οι εκλογές είτε όχι.

https://jons-stellar-project-6eb11a.webflow.io/posts/zashcho-e-zadlzhitelna-poddrzhkata-na-web-saitove
https://cutt.ly/eKFt0Lg
https://www.bloglovin.com/@dimitriskoskinas/zasho-e-zadulzhitelna-poddruzhkata-na-ueb
https://canvas.instructure.com/eportfolios/139644/Home/__
https://armutliya.bloggersdelight.dk/2022/06/27/website-support-and-maintenance-services/
https://blog77.mystrikingly.com/blog/website-support-and-maintenance-servicesadd-a-blog-post-title
https://artistecard.com/blog7#!/news/2022/75596
https://telegra.ph/Zashcho-e-zadlzhitelna-poddrzhkata-na-ueb-sajtovete-06-27
https://teletype.in/@elpak/Z2erswlIrgd
http://seo-audit.wikidot.com/poddrzka-na-ueb-sajtove
https://steemit.com/website/@forlann/website-support-and-maintenance-services-why-is-vital-for-every-business

Popular posts from this blog

Follow these 6 simple steps to create a free website today

Building a Business Website A Small Business Guide from Jim Rotte. Your small business needs a website. Here's how to build one.    Building a small business website is important to inform your audience, explain your value proposition, boost brand recognition and drive sales. To build a business website, you first need to choose a domain name and secure web hosting. Then , optimize your website to improve your search engine rankings and drive traffic.  Keep your website up to date and optimized for mobile devices. Also ensure your site speed is adequate to improve your search engine rankings. This article is for small business owners looking to build a website or improve upon their existing website. It's no longer feasible to run a business, even a brick-and-mortar one, without a web presence. Consumers turn to the internet for everything from product research to location and operating hours.  Even just a simple, well-designed website can give you an edge in your field

Κοροναϊός – Ποιο εμβόλιο κάνουμε στην τρίτη δόση – Τι αλλάζει από τη Δευτέρα για τους άνω των 60

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον σε πολλές χώρες, όπως και στη δική μας, σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη μεταβολή του κινδύνου μόλυνσης από τον κοροναϊό, επανεξέτασε τις συστάσεις χορήγησης της τρίτης δόσης και ομόφωνα γνωμοδότησε για τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε όλους τους πολίτες ηλικίας άνω των 18 ετών, στους τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με τις δυο δόσεις, όπως και μετά προηγηθείσα λοίμωξη. Για τους ανοσοκατεσταλμένους Εξαιρούνται τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα, όπου μπορεί ο εμβολιασμός να γίνει και ένα μήνα μετά τη χορήγηση της 2ης δόσης.  Επίσης, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε την μείωση του χρόνου πιστοποιητικού νόσησης στους τρεις μήνες, καθώς έκρινε ότι οι νέες μεταλλάξεις και οι παραλλαγές του κοροναϊού όπως η Όμικρον, φαίνεται ότι επαναμολύνει ως έναν βαθμό και όσους έχουν νοσήσει. Υπενθυμίζεται ότι από 2 Δεκεμβρίου, το πιστοποιητικό εκδίδεται αποκλειστικά ύστερα από διαγνωστικό έλεγχο PCR. Επιπλέον από Δευτέρα