Skip to main content

Κοροναϊός: Έρχεται χαλάρωση των μέτρων – Τι εξετάζεται

Οι ειδικοί τονίζουν πως εάν ακολουθήσουμε μια ελεγχόμενη και σχετικά συντηρητική πορεία σήμερα, θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε ένα κανονικό Πάσχα. Την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, φαίνεται πως σηματοδοτεί η αποκλιμάκωση των «σκληρών» δεικτών της πανδημίας του κοροναϊού – έστω και με αργούς ρυθμούς. 

Mediterra Οινοποιητική

Την Τετάρτη (16/2) η ολομέλεια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα και να δώσει “πράσινο φως” σε κάποιες δραστηριότητες που έχουν παραμείνει κλειστές. Κι αυτές είναι η λειτουργία της νυχτερινής διασκέδασης με όρθιους θαμώνες, η χρήση της μάσκας και η χωρητικότητα στα γήπεδα. Τόσο η Επιτροπή, όσο και η κυβέρνηση, πάντως εμφανίζονται διστακτικοί στην πλήρη κατάργηση των απαγορεύσεων που συνεχίζουν να ισχύουν. 

 Οι ειδικοί τονίζουν πως εάν ακολουθήσουμε μια ελεγχόμενη και σχετικά συντηρητική πορεία σήμερα, θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε ένα κανονικό Πάσχα. Οι παράγοντες που θα κρίνουν την άρση των μέτρων Σύμφωνα με τον γιατρό και ερευνητή στις ΗΠΑ, Γιώργο Παυλάκη, η άρση των περιορισμών «θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και ιδιαίτερα από την έξαρση της επιδημίας τις απόκριες. Ο κόσμος περιμένει να ξεδώσει, αυτό είναι μεγάλο λάθος, πρεπει να υπάρχει υπεύθυνη στάση τις απόκριες. Το δυσκολότερρο πρόβλημα είναι οι συγκεντρώσεις στους κλειστούς χώρους. 

Έχουμε έναν ιό που δε σταματάει παρά μόνο με σταμάτημα των επαφών. Ο ιός δεν σταματάει και πολλοί είναι της άποψης να μην κάνουμε κάτι να τον σταματήσουμε». Ο κ. Παυλάκης τοποθετήθηκε για τα μέτρα στην εστίαση και την διασκέδαση. «Αυτά είναι αστεία μέτρα, εάν υπάρχει ένας μεταδότης στον χώρο, τότε θα κολλήσει πολλούς. Οι εμβολιασμένοι τριπλά θα γλιτώσουν την βαριά νόσηση, και η όμικρον είναι αερομεταδιδόμενη, και τα εμβόλια που έοχυμε κάνει δεν προστατεύουν από ενδεχόμενη νέα μετάλλαξη. Κάνουμε συνεχώς προόδους αλλά ας δούμε την πραγματικότητα. 

Έχουμε περισσότερα κρούσματα και περισσότερους νεκρούς. Εάν δεν εμβολιαστούν όλοι, θα είναι ένας φαύλος κύκλος. Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος πανδημίας, μπορεί να έρθει ένα νέο στέλεχος που θα παρακάμπτει τα εμβόλια και να είμαστε αντιμέτωποι με κάτι καινούριο», σχολίασε. Για το εάν θα κάνουμε «ελεύθερο» Πάσχα, ο κ. Παυλάκης σημείωσε πως θα εξαρτηθεί από τα επίπεδα των σκληρών δεικτών. Γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα Στην κυβέρνηση, έχουν αρχίσει ήδη να καταστρώνουν τον οδικό χάρτη για τη σταδιακή άρση όλων των περιορισμών με χρονικό ορίζοντα τον Μάρτιο και συγκεκριμένα την περίοδο του Πάσχα. 

 Όπως τονίζει εξαλλου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η κανονικότητα για τους εμβολιασμένους δεν είναι μακριά. Συγκεκριμένα, ο Θάνος Πλεύρης, μετά και από το ταξίδι του στην Γαλλία για την άτυπη συνάντηση των υπουργών Υγείας της ΕΕ, ανέφερε πως είμαστε πολύ κοντά στην κατάργηση των μέτρων για τους εμβολιασμένους. Μάλιστα στη συνέντευξη του στον Ε.Τ της Κυριακής προανήγγειλε μέτρα χαλάρωσης: «Η βασική συζήτηση με τους άλλους υπουργούς Υγείας της Ε.Ε. είναι ότι σταδιακά θα πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, τη στιγμή μάλιστα που η μετάλλαξη «Ομικρον» είναι μεν επικίνδυνη, αλλά δεν έχει την νοσηρότητα της μετάλλαξης «Δέλτα». 

Σε συνδυασμό με την πίεση στο Εθνικό μας Σύστημα Υγείας, θα προχωρούμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων με στόχο τη γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους πολίτες». Σε ό,τι αφορά τις απόκριες, η επιτροπή φαίνεται να κλίνει υπέρ των καρναβαλικών εκδηλώσεων, όχι όμως και των παρελάσεων, ωστόσο το πρωτόκολλο είναι κάτι που θα συζητηθεί. Τι εξετάζεται Συγκεκριμένα εξετάζεται: Σε εστίαση και διασκέδαση επιστρέφουν οι όρθιοι. Καρναβάλι: Ναι σε καρναβαλικές εκδηλώσεις, όχι σε παρελάσεις. 

Το πρωτόκολλο θα συζητηθεί. Γήπεδα: Εξαιρέσεις κατά περιπτώσεις – Αυξήσεις στην πληρότητα Εμβολιασμένοι: Προς πλήρη άρση όλων των περιορισμών για τους εμβολιασμένους μέχρι το τέλος Μαρτίου.

https://www.vivino.com/wineries/mediterra
https://www.in.gr/2011/03/29/life/diakopes/to-elliniko-krasi-antama-pige-sto-harrods
https://winesofgreece.org/wineries/mediterra-winery/
https://www.seve.gr/en/company/mediterra-winery-creta-olympias-s-a/
https://greek-wineries.com/mediterrawines.php
https://books.google.bg/books?id=fRxHDwAAQBAJ&pg=PT446&lpg=PT446&dq=mediterrawines&source=bl&ots=FH8_UZ0bI5&sig=ACfU3U1n_rG1iz7REo0KGyzTwoP0815czg&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwjFovCX8PT1AhVAQvEDHez7AOsQ6AF6BAgPEAM#v=onepage&q=mediterrawines&f=false
https://www.youtube.com/user/MediterraWinery/featured
https://graperover.com/mediterra-winery-herakleion-crete/
https://www.bbr.com/producer-2205-mediterra-winery
https://www.productsgreek.com/ar/mediterra-winery/
http://www.pse.gr/node/10254
https://blog7.business.site/posts/4875711894738830327?hl=bg
https://bbs.fobshanghai.com/company/y149848l8re9v76.html
https://starodigos.gr/pfitemfinder/mediterra-wines-2/
https://www.aloeus.com/mediterra-winery-creta-olympias-sa-kounavi/
https://www.xila88.com/%E6%89%80%E6%9C%89%E4%BA%A7%E5%93%81/%E6%9B%BC%E8%BF%AA%E6%8B%89%E9%87%8C-2013/?sl=en
https://www.chateaudetigne.com/exportation/
http://www.archanes-asterousia.gr/poi.php?poi_id=1_215&lang=en
https://www.bmbpages.biz/index.php/companies/viewprofile/574
http://thewinehub.com/home/feedback/f77ac1fb2820800de215fe5f14545873/
http://www.restaurants-guide4u.com/list_country_vineyards.asp?Country=Greece?OrderByTown=U
https://note.com/ferfel/n/n14b2591465f5

Popular posts from this blog

Φυσικό αέριο: Η Γερμανία πάει για δελτίο, η Γαλλία καλεί σε εξοικονόμηση

Πανευρωπαϊκός συναγερμός για τα αποθέματα αερίου με ζητούμενο τη δραστική μείωση της κατανάλωσης – Η Ισπανία παίρνει γενναία μέτρα για την ενεργειακή ακρίβεια Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ολόκληρη η Ευρώπη για την επάρκεια φυσικού αερίου ειδικά από το φθινόπωρο και μετά οπότε οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες. Η Γερμανία έκανε ένα βήμα πιο κοντά στην επιβολή δελτίου στο φυσικό αέριο μετά τη σημαντική μείωση των ροών από τη Ρωσία. Ετσι, το Βερολίνο έβαλε εμπρός το δεύτερο, από τα τρία συνολικά, στάδιο εθνικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης για φυσικό αέριο, κηρύσσοντας τη χώρα σε κατάσταση «συναγερμού». Παράλληλα, στη Γαλλία οι επικεφαλής των γαλλικών ενεργειακών κολοσσών Engie, EDF και TotalEnergies χτυπούν τον κώδωνα του κινδύνου για να μειώσει άμεσα όλη η χώρα την κατανάλωση φυσικού αερίου ώστε να αυξηθούν τα αποθέματα ενόψει χειμώνα. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις πρέπει να μειώσουν άμεσα την κατανάλωση ενέργειας προκειμένου να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι τον φετινό χειμώ

Follow these 6 simple steps to create a free website today

Building a Business Website A Small Business Guide from Jim Rotte. Your small business needs a website. Here's how to build one.    Building a small business website is important to inform your audience, explain your value proposition, boost brand recognition and drive sales. To build a business website, you first need to choose a domain name and secure web hosting. Then , optimize your website to improve your search engine rankings and drive traffic.  Keep your website up to date and optimized for mobile devices. Also ensure your site speed is adequate to improve your search engine rankings. This article is for small business owners looking to build a website or improve upon their existing website. It's no longer feasible to run a business, even a brick-and-mortar one, without a web presence. Consumers turn to the internet for everything from product research to location and operating hours.  Even just a simple, well-designed website can give you an edge in your field

Κοροναϊός – Ποιο εμβόλιο κάνουμε στην τρίτη δόση – Τι αλλάζει από τη Δευτέρα για τους άνω των 60

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον σε πολλές χώρες, όπως και στη δική μας, σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη μεταβολή του κινδύνου μόλυνσης από τον κοροναϊό, επανεξέτασε τις συστάσεις χορήγησης της τρίτης δόσης και ομόφωνα γνωμοδότησε για τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε όλους τους πολίτες ηλικίας άνω των 18 ετών, στους τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με τις δυο δόσεις, όπως και μετά προηγηθείσα λοίμωξη. Για τους ανοσοκατεσταλμένους Εξαιρούνται τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα, όπου μπορεί ο εμβολιασμός να γίνει και ένα μήνα μετά τη χορήγηση της 2ης δόσης.  Επίσης, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε την μείωση του χρόνου πιστοποιητικού νόσησης στους τρεις μήνες, καθώς έκρινε ότι οι νέες μεταλλάξεις και οι παραλλαγές του κοροναϊού όπως η Όμικρον, φαίνεται ότι επαναμολύνει ως έναν βαθμό και όσους έχουν νοσήσει. Υπενθυμίζεται ότι από 2 Δεκεμβρίου, το πιστοποιητικό εκδίδεται αποκλειστικά ύστερα από διαγνωστικό έλεγχο PCR. Επιπλέον από Δευτέρα